A Tiger-tec® Gold új fémforgácsoló szerszámanyagok családjának technológiai platformja.

A bevonatok felvitelére szolgáló új módszer, az úgynevezett „ultra-alacsony nyomású kémiai gőzfázisú bevonatolás” kifejlesztése vezetett oda, hogy az év termékfejlesztőjének járó Wilhelm Haglund-érmet 2020-ban odaítélték Dr. Dirk Stiens-nek, a Walter fejlesztőmérnökének. A nyertest a Sandvik 2020-as éves közgyűlésével egyetemben, online mutatták be.
A sikeres új eljárás lehetővé tette a bevonatos szerszámanyag-minőségek új generációjának, a Tiger-tec® Gold-nak a megszületését.
„A Walternél mindig innovatív forgácsolóanyag-családokat mutattunk be. Reményteli kilátások vannak a Tiger-Tec® Gold további fejlesztéseire is ”- mondja Dr. Dirk Stiens, betekintést nyújtva a fejlesztés folyamataiba ebben a videóban:

A Tiger-tec® Gold új forgácsoló szerszámanyag-minőségek technológiai platformja. Egy új bevonat-anyagból áll, amelyet egy forradalmi eljárással készül: a neve „ultra-low pressure CVD”. A Tiger-Tec® Gold a korábbi platformokat: a Tiger-Tec® -et és a Tiger-Tec® Silver-t követi, és már a 2016-os piaci bevezetés óta egyértelműen látható, hogy egy új korszak veszi kezdetét.

„ Az előny a partnereink számára egyszerűen a példa nélküli teljesítmény. A tapasztalatunk átlagosan körülbelül 100% éltartam és teljesítmény növekedés, sok esetben akár jelentősen magasabb.”- mondja Dr. Dirk Stiens.

A Wilhelm Haglund-érem

A „Wilhelm Haglund-érem az év termékfejlesztőjének” díjat 1986 óta adják ki, és Wilhelm Haglund ügyvezető igazgató nevéhez fűződik, aki lefektette a Sandvik keményfém-területen elért sikerének alapjait. A díjat olyan fontos erőfeszítések elismeréséül és jutalmazásáért adják át, amelyek jelentős vevői előnyöket és kereskedelmi értéket teremtenek a cégcsoport számára.

A díj egy 18 karátos aranyból készült érmet, egy tanulmányutat és oklevelet tartalmaz. A zsűri a csoport vezérigazgatójából, a szakszervezetek képviselőiből és a csoport működését jól ismerő személyekből áll. A csoport minden alkalmazottja megkaphatja a díjat, és tehet javaslatot jelöltekre is.

Recommended Posts