A Walter Xpress szolgáltatással maximum 3 hét alatt juthatnak hozzá a szakemberek egyedi szerszámokhoz: jó példája annak, hogy az évszázados múltra visszatekintő Walter AG különös hangsúlyt helyez a folyamatokat optimalizáló szolgáltatásaira.

Amikor az idén „születésnapos” Walter Hungária elmúlt húsz évének legfontosabb állomásairól akarunk körképet adni, nem hiányozhat a válogatásból a gyors rendelési és szállítási szolgáltatás, a Walter Xpress nemzetközi térhódítása és hazai bevezetése. Az egyedi, akár összetettebb tömör keményfém fúró- és marószerszámok, továbbá váltólapkás szerszámok expresszsebességet meghazudtoló legyártásával a szerszámspecialista éppen annak a forgácsolást kísérő folyamatnak az optimalizálását tűzte ki célul, amely a termelékenységnek leginkább híján van: az átállásét. A testre szabott megoldás segítségével több megmunkálási lépés is egyetlen szerszámmal végezhető el, ezzel a szerszámcseréknél jelentkező időveszteség elkerülhető, ami a termelékenység növekedését és a költségek leszorítását hozza magával. 

A szűk szállítási határidő azonban csak egy a Walter Xpress nyújtotta előnyök közül. Fontos tényező az is, hogy a gyors átfutás rövidebb raktározási időt jelent. Ráadásul az alkatrész kontúrjának megfelelő szabályalapú tervezés csökkenti a szerszámtervezési hibákat. Az árajánlattal együtt részletes dokumentációt is kap az ügyfél. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Walter Xpress-szerszámok Németországban készülnek, és minden bevált Walter-minőségi szabványnak megfelelnek.

A Walter Xpress szolgáltatást lépésenként terjeszti ki a gyártó. A hazai termelőüzemek számára a furatkészítés, a menetmegmunkálás, illetve a marás területén érhetők el az optimális tervezési biztonsággal előállított speciális szerszámok. A 2010-es évek elején az expressz turbósebességre kapcsolt, mára az elektronikus ajánlatkérő lap beérkezésétől számítva 24 órán belül elkészül a részletes árajánlat, és akár 2–3 héten belül a megrendelőnél lehet az optimális forgácsolószerszám. A Walter Xpress jelenleg mintegy 25 ezer egyedi szerszámvariációt kínál, de a hosszú távú cél az, hogy a Walter az összes szerszámcsaládját integrálja a szolgáltatásba, és olyan gyorsan és költséghatékonyan szolgálja ki az ügyfeleit, ahogyan csak lehetséges.

Recommended Posts