Cégünkről

Walter AG

A német gyökerű Walter AG 100 éves múltra tekint vissza. Napjainkban a nemzetközi fémfeldolgozó iparág vezető szereplőjeként tartják számon. Hét termelési egységgel rendelkezik, több mint 80 országban van jelen leányvállalatai és értékesítési partnerei révén, és mintegy 3500 főt foglalkoztak világszerte.

A Walter a precíziós szerszámok széles választékát kínálja a maráshoz, esztergáláshoz, a fúráshoz és a menetmegmunkáláshoz. Mindezen felül megbízó partnereivel szoros együttműködésben teljes körű megoldásokat fejleszt ki az alábbi iparágakban: repülőgépipar, autóipar, energetika, általános gépipar. A Walter számára semmi sem lehetetlen, hiszen innovatív partnerként az optimális hatékonyság elérése érdekében digitális folyamat megoldásokat dolgoz ki az Ipar 4.0 jegyében.

A Walter központja Tübingenben

Mérföldkövek

1919

Richard Walter Düsseldorfban megalakítja a Waltert
(Metallurgische Gesseeschaft Richard Walter & Co néven).

1925

A Walter átköltözteti székhelyét Tübingenbe.

1928

A keményfém szabadalmi bejelentése.

1967

Megalakult az első Walter leányvállalat Bécsben.

1989

Eszköz-adat kezelő szoftver került bevezetésre.

2001

A Walter piacra dobta a Tiger·tec®-et, a világ első sorozatgyártású kétszínű keményfém váltólapkáját.

2007

Münsingenben megnyílik egy 15 000 m2-es termelési területtel rendelkező váltólapkákat gyártó üzemet. Ugyanebben az évben a Walter egyesült a Titex-szel és a Prototyp-pal.

2010

Létrejön a teljes folyamatláncon átnyúló, személyre szabott szolgáltatási koncepció, a Walter Multiply. A Walter megvásárolja a Valenite márkát.

2016

Megnyílt a Walter Technológiai Központ a vállalat székhelyén.

2017

A Walter megvásárolja a szoftvergyártással foglalkozó Comara-t.

Richard Walter, vállalatunk alapítója