Mint a Walter megoldásaitól megszokhattuk, a toolmanagement is sokat tesz a termelékenység növeléséért. A cég szolgáltatásai közül a WHU 20 éves évfordulója kapcsán ezért most a szerszámkezelést emeljük ki, amely a teljes automatizálás, valamint a digitális gyártás irányába mozdítja el a megmunkálókat.

A szerszámmenedzsment-rendszerek sok vállalatnál hatalmas potenciált hordoznak magukban a termelés hatékonyabbá tétele szempontjából. A szolgáltatás a dolgozók tehermentesítését és a gyártás korszerű, intelligens eszközökkel való támogatását szolgálja. A Walter Multiply név alatt összefogott komplex szolgáltatások elemeként a Tool Management megoldás előnyösen befolyásolja a teljes termelési lánc hatékonyságát: az ajánlatkéréstől a beszerzésen, a raktározáson, az intralogisztikán és a műszaki támogatáson keresztül a forgácsolószerszámok felújításáig és az újrahasznosításig egyszerűsíti a folyamatokat és kiküszöböli a felesleges költségeket. Nagyobb átláthatóság, automatizált folyamatok, magas fokú összekapcsoltság, végső soron növekvő produktivitás – foglalhatók össze a Walter Multiply Tool Management előnyei. A technológiai támogatás révén a szerszámmenedzsment tudásbázisát és szinergiáit több mint 80 országban, köztük hazánkban is kihasználhatják a forgácsoló vállalkozások.

A Walter szerszámkezelési szolgáltatása három szintre épül. Az elsőt a szerszámkiadó automaták jelentik, ezek lehetővé teszik a bennük elhelyezett szerszámok 24 órás elérhetőségét. Személyre szabottan meghatározható a kivehető termékek csoportja és napi limitje, rendszeresen automatikus jelentések küldhetők a felhasználásokról, valamint az automaták alkalmasak lehetnek önálló megrendelések indítására is.

A következő szint az előző rendszert egészíti ki a termelékenységre, valamint a technológiai hatékonyságra fókuszálva. Ebben az esetben a Walter a szerszámbeszerzés teljes folyamatát átvállalja, akár helyszíni szerszámmenedzseri és technikusi jelenléttel. 

A toolmanagement legmagasabb szintjén a munkadarabköltség áll. Ebben az esetben a Walter garanciát vállal a gyártott alkatrészekre vagy termékekre eső szerszámköltségekre. Azaz az ügyfél előre meghatározott fix költséget fizet minden legyártott munkadarab után, ami átlátható költségeket és egyszerűbb tervezhetőséget jelent.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük