Mint a Walter megoldásaitól megszokhattuk, a toolmanagement is sokat tesz a termelékenység növeléséért. A cég szolgáltatásai közül a WHU 20 éves évfordulója kapcsán ezért most a szerszámkezelést emeljük ki, amely a teljes automatizálás, valamint a digitális gyártás irányába mozdítja el a megmunkálókat.

A szerszámmenedzsment-rendszerek sok vállalatnál hatalmas potenciált hordoznak magukban a termelés hatékonyabbá tétele szempontjából. A szolgáltatás a dolgozók tehermentesítését és a gyártás korszerű, intelligens eszközökkel való támogatását szolgálja. A Walter Multiply név alatt összefogott komplex szolgáltatások elemeként a Tool Management megoldás előnyösen befolyásolja a teljes termelési lánc hatékonyságát: az ajánlatkéréstől a beszerzésen, a raktározáson, az intralogisztikán és a műszaki támogatáson keresztül a forgácsolószerszámok felújításáig és az újrahasznosításig egyszerűsíti a folyamatokat és kiküszöböli a felesleges költségeket. Nagyobb átláthatóság, automatizált folyamatok, magas fokú összekapcsoltság, végső soron növekvő produktivitás – foglalhatók össze a Walter Multiply Tool Management előnyei. A technológiai támogatás révén a szerszámmenedzsment tudásbázisát és szinergiáit több mint 80 országban, köztük hazánkban is kihasználhatják a forgácsoló vállalkozások.

A Walter szerszámkezelési szolgáltatása három szintre épül. Az elsőt a szerszámkiadó automaták jelentik, ezek lehetővé teszik a bennük elhelyezett szerszámok 24 órás elérhetőségét. Személyre szabottan meghatározható a kivehető termékek csoportja és napi limitje, rendszeresen automatikus jelentések küldhetők a felhasználásokról, valamint az automaták alkalmasak lehetnek önálló megrendelések indítására is.

A következő szint az előző rendszert egészíti ki a termelékenységre, valamint a technológiai hatékonyságra fókuszálva. Ebben az esetben a Walter a szerszámbeszerzés teljes folyamatát átvállalja, akár helyszíni szerszámmenedzseri és technikusi jelenléttel. 

A toolmanagement legmagasabb szintjén a munkadarabköltség áll. Ebben az esetben a Walter garanciát vállal a gyártott alkatrészekre vagy termékekre eső szerszámköltségekre. Azaz az ügyfél előre meghatározott fix költséget fizet minden legyártott munkadarab után, ami átlátható költségeket és egyszerűbb tervezhetőséget jelent.

Recommended Posts