Kemény és megbízható  – Még bonyolult fúrási alkalmazások során is

Tavasszal jelent meg a piacon az új D4140 jelű váltólapkás fúró, mellyel tovább bővült a Walter impozáns fúrókínálata. Az új fúró különlegessége, hogy a megerősített szerszámtesten kívül a D4140 fúrónak köszörült és polírozott forgácstere van, melyhez hasonlót korábban csak a tömör keményfém fúróknál lehetett találni.
A D4140-es fúró újszerű kialakítása lehetővé teszi a jelentősen kedvezőbb forgácseltávolítást – így a nagyobb folyamatbiztonságot és a jobb fúrási minőséget. A hűtőfolyadék közvetlenül a forgácsolóélre jut, ezzel hozzájárul a váltólapka hosszabb élettartamához.
A D4140 négy különböző minőségben és váltólapka-geometriával áll rendelkezésre. A Walter „Color Select” lapkák fejlesztése az ISO-anyagcsoportok színjelölése alapján és azok megmunkálásához történt, vagyis a váltólapkákat színüknek köszönhetően könnyen ki lehet választani az alkalmazásnak megfelelően.
A már kiválóan bizonyított lapkafészek-kialakítás is hozzájárul a fokozott pontossághoz és folyamatbiztonsághoz: a lapkát egy 100°-os prizma optimálisan középre pozicionálja, így rendkívül
könnyű beilleszteni. A Walter nyilatkozata szerint a D4140 alkalmazási köre magában foglalja a telibefúrást és a lemezkötegfúrást, valamint a ferde be- és kilépéseket is 5°-ig. Használható 10×Dc,
valamint az inches szerszámoknál is 3,5 és 7×Dc furatmélységekig, továbbá minden anyaghoz a P, M, K, N és az S ISO-anyagcsoportokban. A lehetséges alkalmazási területekhez tartozik a fröccsöntő és a formagyártó ipar, az energia- és a gépjárműipar, valamint az általános gépgyártás.
A D4140 Különös fókuszt kap egészen év végéig, a részletekkel kapcsolatban keresse kapcsolattartóját, vagy írjon a service.hu@walter-tools.com címünkre!

Walter AG

 

Recommended Posts