A több mint 100 éves múltra visszatekintő Walter AG hét termelési egységben állítja elő innovatív fémmegmunkáló szerszámait, világszerte mintegy 3500 dolgozót foglalkoztat, és több tucat országban működik leányvállalata. Az utóbbiak körében idén a hazai cég munkatársainak és a velük szoros együttműködésben a mindenkori optimális megmunkálási megoldást kereső partnereiknek van különösen okuk az ünneplésre. A Walter Hungária Kft. fennállásának huszadik évfordulójához érkezett.

A 2001 júniusában alapított magyar leányvállalat útja a mai napig nem volt minden nehézségtől mentes, de a vezetőváltások, fúziók, átalakulások közepette, miközben rengeteg új kolléga csatlakozott a „WHU”-hoz, bekövetkezett egy világméretű gazdasági válság, végigsöpört a negyedik ipari forradalom, mégis minden évben fejlődni tudott. Sikertörténete során a munkatársak száma négy főről több mint húszra, a forgalom pedig közel negyvenszeresére nőtt, mérnökei számtalan feladatot, problémát oldottak meg a közel 50 000 terméket felölelő standard palettából, és több mint hatvan szakmai vagy éppen jó hangulatú, kötetlenebb céges rendezvény színesítette a vevők és a munkatársak hétköznapjait.

A 20 éves születésnap kapcsán az év végéig havi rendszerességgel cikksorozatot indítunk. Az egyes írásokban sokféle szemszögből világítjuk majd meg a Walter Hungária két évtizedét. Szó lesz az ez idő alatt napvilágot látott újdonságokról, az egyes évek legsikeresebb termékeiről és a fémmegmunkálásban (is) egyre inkább megkerülhetetlen többletértékként nyújtott szolgáltatások térhódításáról. Betekintünk az anyacég markánsan zászlajára tűzött digitalizációs törekvéseibe, és hogy hogyan vált ezzel összhangban a WHU is a digitális folyamatok specialistájává. Megmutatjuk, miként járultak hozzá a közös munkában a partnerek a sikerekhez. És természetesen nem feledkezünk meg a könnyedebb pillanatokról sem, többek között a szinte a két évtizeddel ezelőtti megalakulással egy időben csatlakozott walteres kolléga mesél el néhány bennfentes sztorit.

Recommended Posts