Az új, MC232 jelű Perform tömör keményfém marószerszámok piaci bevezetésével a Walter ismét szélesítette termékportfólióját és új lehetőségeket nyitott meg: a tübingeni központú szerszámszakértő bevezette a piacra – a költséghatékony Perform termékcsalád részeként – a sarokrádiuszos és csökkentett nyakátmérőjű marószerszámokat. A Walter Perform családjának MC232 jelű szerszáma tömör keményfém marószerszámokat takar csökkentett átmérőjű szerszámnyakkal vagy anélkül, sarokrádiuszos vagy sarkos változatban, összesen 126 méretben, 2-20 mm átmérőtartományban. A marószerszámok minden tipikus alkalmazáshoz (sarok-, horony-, zseb-, helikális süllyesztő-, illetve ferde bemerülés (“rampolás”)) használhatók, mégpedig az anyagok és a marási stratégiák széles köréhez.

A sarokrádiuszos tömör keményfém marószerszámok fontos igényt elégítenek ki a piacon. Ez azért van, mert a sarokrádiusz lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy jobban kezelje az egyedi alkatrész-geometriákat. Javítja a marószerszám éltartamát is, mivel növekszik az élstabilitás. A csökkentett szerszámnyak sokkal rugalmasabbá teszi a marószerszám felhasználhatóságát :  a forgácsolási mélységek  szélesebb tartományában  alkalmazható.

A Perform termékcsalád egyéb tulajdonságai: például a nagyfokú költséghatékonyság kis és közepes szérianagyságokhoz, vagy a Walter saját, WJ30ED jelű szerszámanyag-minősége, amely nagyfokú kopásállóságot garantál. Az MC232 Perform elsődleges alkalmazási területe az ISO P anyagcsoport, míg az ISO M és K csoportok a másodlagos alkalmazásokat jelentik. Az új marószerszámok azon bértermelők és gyártó cégek érdeklődésére tarthatnak számot, akik gyakran változó megrendelésekkel vagy mennyiségekkel dolgoznak. Ilyen területek például a szerszám és formagyártás, javító (TMK) üzemek.  

A Perform termékcsaládhoz tartozó sarokrádiuszos marószerszámot mutatott be a Walter

A nyomtatható képek az alábbi linkre kattintva érhetők el:

https://mediabase.walter-tools.com/Go/jos0RAB6

Walter AG

Recommended Posts